INTREPID Sea, Air & Space Museum New York

New Yorkissa sijaitseva Interpid-lentotukialus on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka.
USS Intrepid (CV-11) on Yhdysvaltain laivaston entinen Essex-luokan lentotukialus, joka oli palveluskäytössä vuosina 1943–1974. Vuodesta 1982 lähtien laiva on ollut museona New Yorkissa, Manhattanin saaren rannalla(Wikipedia). Interpid wikipediassa
 Alus toimi vuonna 2001 FBI:n 9/11 WTC  tutkimusten tukikohtana. Nykyisin alukselta löytyy kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää, kuten esimerkiksi Lockheed SR-71, epävirallisesti "Blackbird". Aluksen historia NASAn tukialuksena esiintyy lentokonehangaariin rakennetussa esittelytilassa sekä laivan kannelle telakoidun avaruussukkula Enteprisen muodossa. Sukkula ei ollut vielä esillä, kun vierailin paikalla. Jäipähän hyvä syy vierailla uudestaan.
Laivan sisuksiin ja komentosiltaan on mahdollista tutustua, joko opastettuna tai omin päin. 
Interpidin vieressä on kylmän sodan aikainen USS Growler ydinsukellusvene, johon on myös mahdollista tutustua. Lisäksi alueella on British Airways:in käytöstä poistama Concorde. Concorden sisälle pääsee ainoastaan opastettujen kierrosten yhteydessä.
Olen ymmärtänyt että yksilahkeisten mielestä Interpid ei ole välttämättä ihan pakollinen tutustumiskohde Nykissä, mutta mielestäni se katkaisee mukavasti (rasittavan) kaupoissa ja desing-spedeilymuseoissa juoksemisen.
Museoon on Time Squarelta noin puolen tunnin kävelymatka, mutta sinne pääsee toki myös taksilla yms. 
Osoite on Pier 86.  
Vierailuun kannattaa varata reilusti aikaa. 
Museon sivuilta löytyy tiedot aukioloajoista sekä lippujen hinnat, jotka ovat varsin kohtuullisia.
Sanomattakin on selvää että paatille kannattaa ruuhkien välttämiseksi mennå heti aamusta. 
Ohessa epämääräinen lajitelma sekalaisia kuvatuksia ko. paikasta
 








































En laittanut kuvia mitenkään erityiseen järjestykseen tai lisännyt kuvatekstejä, koska nyt joudatte itse käymään paikan päällä ihmettelemässä jenkkien vehkeitä.

Kommentit